Din Kurv

Madblogger Stephanie Bang


Om økologi, sundhed og acai 

Stifter af afoodaffair.dk, Stephanie Bang, fokuserer på økologi, sundhed og ærlig mad. Værdier der også hyldes hos acaiacai. 
I interwievet nedenfor kan du læse mere om Stephanies forhold til gode råvarer og få svaret på hvorfor hun spiser acai.

 

Stephanie Bang, 25 år
Personlig assistent hos ELLE, madglad økofreak og stifter af afoodaffair.dk 
For mig er sundhed…
En kombination af flere ting. Jeg vælger at se sundhed som en livsstil, hvor de gode, naturlige råvarer er i fokus, og hvor tankegangen er, at forære sin krop det absolut bedste brændstof. Sundhed kræver omtanke og omhyggelighed, men jeg er overbevist om, at du med en velovervejet og varierende kost, kan undgå mange ærgerlige helbredsmæssige skavanker. 

Mine yndlings råvarer...
Alt hvad der er friskt, grønt og økologisk. Har virkelig en svaghed for farverige, friske grøntsager og propper altid min indkøbskurv til randen, og gerne med ting jeg ikke lige står og mangler, men bare gerne vil have med hjem.
Jeg spiser acai fordi…
Først og fremmest fordi det smager godt. Men acai er også et lille vidunder-bær, der med sit høje indhold af antioxidanter og essentielle aminosyrer er med til at styrke kroppens immunforsvar, afhjælpe udrensning af affaldsstoffer og så giver det energi, god energi.
Jeg bruger acai pulver og Raw Blends til...
At give mig selv den bedste start på dagen. Jeg tilføjer acaipulver og/eller ’Raw Blend’ som booster til min morgenskål eller smoothie, hvis jeg skal have morgenmaden med på farten. 


Se Stephanies opskrift på Acai Heaven her 

Jeg prioriterer økologi fordi... 
Jeg er overbevist om, at økologiske fødevarer indeholder flere næringsstoffer end konventionelt dyrkede fødevarer, og at ikke-økologiske fødevarer indeholder giftstoffer i form af rester fra sprøjtemidler eller tilsætningsstoffer, og bare tanken om, at fylde min krop med det, gør mig bekymret for de konsekvenser det har. Jeg ved det er et ’farligt område’ at bevæge sig ind på, men heldigvis er jeg ikke alene om at have en så skarp holdning til økologi, og det glæder mig, at der er så stor fokus på det i vores danske samfund. Derudover er jeg bestemt også af den overbevisning, at vi skal behandle naturen ordentligt, her tænker jeg ikke kun på plantebestanden, men også vores dyr, og jeg vil gerne støtte op om dem der gør det. Nu spiser jeg ikke selv kød, men i gymnasiet havde jeg valgt biologi, og som en del af forløbet skulle vi besøge to landmænd for at se forskellen på et økologisk og ikke-økologisk landbrug. Kontrasten var værre end jeg havde forventet, og gjorde det nemt at træffe et valg om, at jeg i hvert fald ikke ønskede at bakke op om det konventionelle landbrug. Nu vil jeg ikke gå i detaljer, men det var et hjerteskærende øjeblik, og jeg måtte i hvert fald forlade den grisestald i en vis fart. Når alt det her er sagt, så er jeg også bare et menneske, og selvom jeg ville ønske jeg kunne leve af 100% økologiske råvarer, så spiser jeg også frokost i kantinen på mit arbejde og går på restauranter, hvor økologien ikke altid er i fokus. Hver gang jeg har et valg, vælger jeg dog økologisk, og også helst friske danske råvarer.

 

Motion gør mig… 
Stærk og i godt humør, og giver mig overskud i hverdagen. Jeg er glad for at træne, men gør det ikke nødvendigvis alle ugens dage. Jeg kan nemlig let stresse min krop med for meget træning, og det er det modsatte af at leve sundt. Dog sørger jeg for, at bevæge mig hver dag, enten med en lang cykel- eller gåtur. 

Ingen dag uden..
Morgenmad, frokost og aftensmad (og også gerne flere snacks i løbet af dagen). Jeg springer aldrig et måltid over, og værdsætter især mine morgenskåle om morgenen, som enten består af acaibowl eller en greenie spækket med gode ting og sager. Hver morgen starter jeg med et stort glas vand blandet med saften fra én citron, da det har en udrensende effekt på kroppen, og virker som en god kickstarter før morgenmaden. 

Find Stephanies lækre opskrifter og læs mere om filosofien bag afoodaffair.dk her


Skriv en kommentar


Bemærk, at vi moderer alle kommentarer, inden de vises på siden.