Din Kurv

Acaiacai Gel


Af Lasse Askov & Bo Lindegaard

En lækker gele til ost, salater og rodfrugter

Gel ingredienser
2 dl sukker
3 dl lys eddike
10g økologisk acai pulver fra acaiacai® – www.acaiacai.dk
7g agar agar pulver
2,5 dl rødbede juice

Fremgangsmåde
Kog sukker, eddike og økologisk acai pulver fra acaiacai® op. Tilsæt agar agar og pisk den ud i væsken. Lad den koge i 2 min. Hæld massen i en skål og køl den ned. Blend massen glat med rødbede juice i en blender. Opbevares på køl.

På brødet med ost
Smør den økologiske acai gel på brødet. Server med et stykke stærk ost.

Som dressing til blade (salater)
Vend den økologiske acai gel sammen med tykmælk og god olie i forholdene én til én.
Rør den forsigtigt sammen uden at den emulgerer og smag til med lidt salt.
Server med salatblade eller let dampet kål.

Til jordede rødder (rodfrugter)
Kog eller bag rodfrugterne så de stadig har lidt bid. Lige før servering vendes de med den økologiske acai gel, aromatiske urter og tyndt skåret røget spæk.