Velvære

Brug haven til at styrke dit velværd

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Velværd kan finde på mange forskellige måde. Det kan man både være igennem kreativitet, træning, personlig pleje og meget andet. Man kan dog nemt glemme, at en god måde at opnå velværd kan være gennem arbejde i ens have. Haven kan være et rigtigt godt redskab, som kan være med til at give dig mere velværd i hverdagen.

Dyrk dine egen frugter

Velværd handler selvfølgelig ikke kun om det mentale. Det handler for mange også om at leve et velbalanceret liv i forhold til kost og motion. Det handler derfor også om at spise mad som er godt for kroppen, og som kan være med til at give et godt mentalt overskud i sidste ende.

En rigtig fin med at gøre dette er at plante ens egen frugttræer eller andre frugter i et drivhus. Det kan være rigtig terapeutisk at passe og pleje ens træer og planter, mens man spændt venter på, at man kan spise dem.

Man kan have meget mere end æbletræer i haven. Det er også muligt at have meloner i kapilærkasser i drivhuset, og så sørger de selv for vandingen, hvis du skulle glemme det. Der er mange muligheder, og det er bare at springe ud i det.

Omgiv dig selv med smukke blomster

Det kan også være rigtig plejende for kroppen og hovedet, når man omgiver sig selv med smukke ting. Blomster giver haven et rigtig flot udseende, og det kan være med til at løfte humøret hos mange.

Det behøver ikke være besværligt eller dyrt, da det er muligt at finde en del blomster, som er gode til at fylde flot i haven og som er billige. Blodrød storkenæb er en rigtig flot blomst, som kan dække godt i haven. En blodrød storkenæb pris er ofte også overkommelig, og man kan få dækket store områder for en god og lav pris.

Uanset hvilken slags blomster man vælger, så kan det være en rigtig fin måde at komme ud i haven og slå hovedet lidt fra, når hverdagens stress fylder for meget.

Gør det nemt at passe haven

Det kan for mange være en sur pligt at skulle passe og pleje haven. Det behøver dog ikke at være en ting, som man gør hele tiden. Det handler måske nærmere om, at man bruger et par timer om måneden.

Det er nemlig muligt at plante blomster, buske og planter i haven, som ikke kræver meget arbejde. Hvis man dertil kan dække store dele af jorden i bedene, så vil man også nemmere kunne undgå ukrudt. Det handler om at gøre det nemt for en selv, så det er en fornøjelse, og ikke en pligt, at passe haven.

118 Comments

Write A Comment