Træning

Dyrk motion i naturen med det rigtige udstyr og grej

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

De fleste er klar over, at naturen er et dejligt sted at opholde sig. Men mange af os har alligevel tendens til at glemme, hvor stor en ressource, naturen egentlig er, og hvor meget glæde man kan få af den. Er du glad for at motionere og bevæge dig, så kan naturen meget vel også være stedet for dig. Her kan du læse mere om, hvordan du kan motionere i naturen, og hvordan du finder det rigtige udstyr og grej til at gøre det.

 

Udstyr og grej til vandreturen

En af de mest oplagte og populære måder at dyrke motion i naturen på, er vandreturen. Vandreture er en god kilde til motion både for dig, der er vant til at træne og motionere og for dig, der måske prøver at komme i gang. Turene kan nemlig nemt tilpasses i blandt andet længde, så de passer til næsten enhver type af deltager. Og så giver vandreture mulighed for skønne og storslåede naturoplevelser, som ikke kan opnås på anden vis.

For at få mest muligt ud af en vandretur, er det en god idé at investere i det rigtige udstyr. Eksempelvis er det en rigtig god idé at begynde med at investere i et par gode sko – det kan være i form af vandrestøvler eller lignende. Også en god vandflaske, en rygsæk eller en anden taske og eventuelt en trøje eller jakke er gode steder at begynde. Har ud planer om at overnatte i naturen, behøver du naturligvis også udstyr til det. Her er et telt og remedier, der gør det muligt at spise i naturen, eksempelvis gode steder at starte. Du kan finde alt omkring udstyr og grej på nettet.

 

Lad naturen være dit fitnesscenter

Mange danskere er medlem af et fitnesscenter – og med god grund. Det er nemlig vigtigt at huske at bevæge sig og holde kroppen i gang. Men har du overvejet, hvor mange muligheder der er for at træne effektivt i naturen. Nogle steder har man indrettet en slags udendørs fitnesscentre med naturlige remedier til at udføre eksempelvis styrketræning eller cardiotræning. Men det kræver altså ikke meget kreativitet at stable sit eget udendørs fitnesscenter på benene. Alt du skal bruge er eksempelvis nogle træstammer, træstubbe, et bakket terræn eller lignende 

 

Friluftsliv fremmer den mentale sundhed

Naturen kan altså på mange måder gavne den fysiske sundhed. Men vidste du, at natur og friluftsliv også kan fremme den mentale sundhed? Tre ud af fire oplever, at friluftsliv øger deres livskvalitet, og hele 84 procent oplever, at friluftsaktiviteter øger deres psykiske velvære og forbedrer humøret.

Mange bruger naturen som et pusterum og pause fra den travle og hektiske hverdag og kobler af, når de opholder sig i naturen. Det kan være ved at tage på vandretur, dyrke motion eller ganske enkelt bare ved at opholde sig udendørs i skønne naturlige oplevelser. Så føler du dig stresset, eller har du svært ved at slappe af, kan det være, du også skal overveje at tage en tur ud i naturen.

Write A Comment