Velvære

Hold motivationen oppe ved at belønne dig selv for resultater

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Motivation kan være rigtig mange ting. I forhold til at opretholde en sundere livsstil kan det være motiverende at kunne passe et par bukser igen, at kunne se resultater eller at tallet på vægten går ned.

Det kan også være, at den sundere livsstil giver dig mere energi, overskud og gør dig glad og at det i sig selv er motivation nok til hver dag at ville opretholde en sundere livsstil. Men en måde, hvorpå du kan skabe motivation, kan være at belønne dig selv for din præstation eller udholdenhed.

Fordele ved at belønne dig selv

En belønning og motivation for dine resultater eller vejen dertil kunne være at købe noget, du virkelig ønsker dig. Det kan være motiverende at vide, at der, som belønning for dit hårde arbejde venter dig noget, som du virkelig gerne vil have.

Den gave du giver dig selv for din præstation, hvad end det er, vil blive en evig påmindelse om, hvad du har opnået. Det gælder både hvis det er en materiel ting, der indgår i din hverdag eller en oplevelse, for derfra har du altid minderne.

En påmindelse hver dag

Et eksempel på en belønning, som du kunne give dig selv for at have opnået et eller flere af dine mål kunne være noget, som du kan bruge hver dag. Det kunne måske være noget, som du gerne har villet have længe. Det kunne for eksempel være udskiftning af noget tøj, et møbel eller en opgradering af dit service.

Hvis du længe har gået og ønsket dig en Royal Copenhagen tallerken, så kan det være den perfekte belønning til dig selv for din præstation. Det kan det, fordi det er eksklusivt service, som hver gang det tages i brug vil være et skulderklap til dig, for det du har opnået. Det kan også være motiverende for at forsætte din sunde livsstil, så du kan samle mere end en tallerken og anrette dine sunde måltider på smukt stel.

Giv dig selv det du fortjener

Det kræver hårdt arbejde og udholdenhed at opretholde en sund livsstil, eller at træne efter at nå et bestemt mål. Men det hårde arbejde og konstante fokus på kost og motion kan være trættende og udmattende. Det kan derfor være en velfortjent belønning at give dig selv en pause fra det med en ferie.

Det behøver ikke at være en dyr rejse til den anden side af jorden, men blot en forlænget weekend eller en uge på en lækker sandstrand. Du kan sagtens finde billige flybilletter, så du kan give dig selv en velfortjent ferie uden at skulle sætte lang tid til af spare op.

Det at opnå resultater er selvfølgelig en belønning i sig selv, men en belønning, der kan være svær at forholde sig til. Så det kan være en fordel at have noget meget konkret og materielt at se frem til. Så du får en belønning for din indsats, hvad end det er en tallerken eller en flybillet.

Write A Comment