Træning

Hvordan vælger jeg den rigtige cykel til mit behov?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

En cykel er ikke bare en cykel. Det er et transportmiddel, som du bruger flere gange om dagen, og derfor er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige cykel – og der er mange forskellige cykeltyper at vælge mellem. Men hvordan finder du så den helt rigtige model til dit behov? Det får du svar på herunder.

Hvad skal du bruge cyklen til?

Før du går i gang med at lede efter din nye cykel, er det væsentligt, at du overvejer, hvad du primært skal bruge cyklen til. Der er stor forskel på, om du skal bruge cyklen til og fra arbejde på daglig basis, eller om du udelukkende skal bruge den til at køre ned og handle et par gange om ugen – og det stiller krav til cyklens type og funktioner.

Der findes mange forskellige cykeltyper, og det er en god idé at læse lidt op på de enkelte modeller, før du træffer en beslutning. Hvis du eksempelvis skal tilbagelægge mange kilometer på daglig basis, så bør du vælge en cykel, som egner sig til lange ture. Det kan eksempelvis være en racercykel.

En racercykel er derimod ikke den rigtige løsning, hvis du kun skal cykle et par kilometer til og fra arbejde. Det gør sig især gældende, hvis du cykler i byen, hvor en citybike eller en klassisk retrocykel er et bedre valg. Skal du køre i kuperet terræn, kommer du længere med enten en mountainbike eller en gravelcykel.

Hvor stort er dit budget?

Når du har besluttet dig for, hvilken type cykel du skal investere i, skal du beslutte dig for, hvor meget du vil give for cyklen. Som med alle andre produkter hænger pris og kvalitet sammen, og det er derfor væsentligt, at du fastsætter et budget, før du begynder din søgen. Før du gør det, bør du dog overveje, hvor meget du går op i kvaliteten.

Du kan sagtens få fornuftige cykler til under 3.000 kr., men ikke desto mindre er det ofte bedre at finde en dyrere model, hvis du har et stort kørselsbehov. En dyrere cykel vil ofte have bedre køreegenskaber, ligesom den kan holde længere, da stellet og de øvrige komponenter er lavet af mere slidstærke og robuste materialer.

Skal du vælge en brugt eller en ny cykel?

Når du har fastsat dig budget, kan du begynde din jagt på en passende cykel. Du bør dog også tage stilling til, om du skal vælge en ny eller en brugt cykel. Vælger du en ny cykel, får du mindre for pengene, men til gengæld er du sikker på, at den kommer lige fra fabrikken, hvorfor alt er, som det skal være.

Det kan dog være en fordel at vælge en brugt cykel, hvis du eksempelvis er på et sparsomt budget. Det giver dig mulighed for at få mere cykel for pengene, og så kan du måske få fingrene i en model, som du ellers ikke havde råd til. Til gengæld er der altid en risiko for, at den tidligere ejer ikke har passet ordentligt på den.

Write A Comment