Velvære

Hvordan vælger man de rette gardiner?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Er det på tide med nye gardiner i dit hjem? Uanset om det handler om stuen, soveværelset eller et helt tredje rum, er der meget, der skal overvejes. Man kan blive helt overrasket over, hvor stor en effekt gardiner har, samt hvor mange muligheder, der findes inden for design. Heldigvis er der hjælp at hente hos gardinbussen.

Få råd hos gardinbussen

Hvad er en gardinbus? Hvis du aldrig har hørt om konceptet før, synes du sikkert, at det lyder mærkeligt. Men det er faktisk utrolig praktisk og hjælpsomt, og noget, der bestemt også vil kunne hjælpe dig. En gardinbus sørger for, at du kan få lov til at se gardinprøver i dit hjem, så du bedre kan vurdere, hvad der er det rette valg. Det kan nemlig være svært at forestille sig, hvordan gardinet helt præcist vil se ud derhjemme, når du ser på gardinet i en butik eller på et billede online. På den måde gør gardinbussen det meget nemmere at vælge, samt at vælge rigtigt.

Gardiner er vigtige

Gardiner er ikke bare gardiner, så det er vigtigt at vælge rigtigt. Gardiner har nemlig en kæmpe effekt på både indretningen og på lyset i et rum, så det første det bedste er sjældent den rette løsning. Der findes nemlig et helt væld af valgmuligheder inden for gardiner. Hvis du nogenlunde ved, hvilken stil eller farve du går efter, kan du bede gardinbussen om at komme med gardiner, der passer dertil. Men står du helt på bar bund, kan det være smart at få en masse forskellige gardiner, så du kan udforske de forskellige designs og se, hvad du foretrækker.

I stuen

Hvilke gardiner passer til hvilke rum? Det kommer meget an på, hvad værelset bruges til i hverdagen. Hvis du gerne vil have nye gardiner til stuen, bør du overveje, hvad stuen har brug for. Typisk foretrækker man en stue, der er stor, åben og lys, og det er selvfølgelig noget, som gardinerne kan hjælpe med. Det er ikke super nødvendigt med gardiner, der er meget lysdækkende, siden lys jo er velkommen i en stue. Gardinerne skal klæde rummet og gerne give lidt privatliv mod verden udenfor, men lyset er kun relevant, hvis det for eksempel påvirker udsynet på fjernsynsskærmen.

I soveværelset

I soveværelset er det en helt anden sag. Her har det naturlige lys nemlig stor effekt, og det kan påvirke din nattesøvn mere, end du går og tror. Lys får automatisk mennesker til at føle sig mere vågne, så det gælder om at kontrollere det naturlige lys med gardiner, så din søvn ikke bliver forstyrret. Det er oplagt med mørklægningsgardiner, så du ikke skal til at gå i seng og stå op med solen.

De rette gardiner til dig

Som du kan se, kan gardiner have en større effekt på hjemmet, end mange går og tror. Men det behøver ikke at være svært at vælge nye gardiner. Gardinbussen gør det nemt at vælge rigtigt og står selvfølgelig også klar til at give gode råd og nye idéer. 

119 Comments

Write A Comment