Træning

Sådan mindsker du ømhed og skader efter sport

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Døjer du med stor ømhed og skader efter sport? Det kan sætte en stopper for din træning og samtidig gøre træningen langt mindre sjov at udføre. Kraftig ømhed og skader er ikke noget, der er meningen, at man skal gå rundt med, selvom man dyrker sport. Læs her hvordan du kan mindske ømheden og skader ved sport.

Undgå at overbelaste din krop

Det kan selvfølgelig ikke undgås at man bliver øm i sin krop når man træner. Almindelig ømhed er godt og betyder at du har presset din krop og dine muskler så de bliver stærkere. Men du bør ikke presse din krop så hårdt at du er øm i en uge efterfølgende. Det vil ikke være noget godt for din træning, da det også betyder, at du ikke kan træne regelmæssigt, hvis du skal holde en uges pause imellem hver træning, fordi du overbelaster din krop.

Det er derfor bedre at stoppe før dine muskler bliver så ømme at det gør ondt i mange dage efterfølgende. Overbelastning er desuden en af de største grunde til, at sportsfolk oplever skader som følge af deres sport.

Masser dine ømme muskler

Ømhed efter træning i en til to dage er helt almindeligt og er et tegn på en god træning. Du bør dog ikke være så øm at trapper for eksempel føles helt uoverskuelige i dagene efterfølgende. En smule ømhed hvor du stadig kan være aktiv i form af at gå på trapper er godt. Når du har ømme muskler, så er det en god ide at give dem massage for at få dem til at slappe af og dermed restituerer hurtigere.

Her kan en massagepistol være et rigtig godt redskab for dig. En massagepistol kan du selv anvende, og du behøver derfor ikke få din partner eller ven til at masserer dig. En massagepistol er også god til at ramme de virkelig ømme punkter, som kan være svære at nå med dine fingre. Er du stiv og øm i ryggen, skal du dog bruge hjælp til din massagepistol – til gængæld kan den virkelig ramme de ømme punkter og dermed løsne godt op for spændingerne i din ryg. Kender du ikke til massagepistoler så læs mere massage pistoler her. Du kan med stor fordel også anvende en god muskelvarmer creme eller salve til dine ømme muskler, når du masserer dem.

116 Comments

Write A Comment