Træning

Styrk dit immunforsvar på den naturlige måde

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Din krop er konstant under pres fra din træning, men også fra helt almindeligt hverdagsliv. Vil man holde sig sund, er der mange komponenter, der spiller ind. En af dem er glutamin, der er yderst vigtig i forhold til at opretholde en lang række forskellige processer i kroppen.

Generelt er det en vigtig komponent, når der er tale om forskellige former for transport i kroppen. Bl.a. er glutamin med til at sørge for at giftstoffer og frie radikaler bliver fjernet fra kroppen.

Ved også at kunne agere som brændstof for flere typer immunceller, er det en god idé at have glutamin nok i kroppen, for at kunne holde kroppen i topform.

En vigtig medspiller under din træning

Når det kommer til din træning, er der også en masse fordele ved at have styr på at forsyningen af glutamin er tilstrækkelig. Det spiller nemlig en rolle, når der dannes ammoniak, som skal transporteres væk fra musklerne. Ammoniakken kommer især i store mængder i musklerne under langvarigt muskelarbejde.

Hvis du går op i din træning og kører nogle super hårde træningspas, kan kulhydratdepoterne godt gå hen at slippe op undervejs. Kroppen får brug for at lave noget mere energi i en fart, og det er her glutamin kommer ind i billedet. Den er nemlig med i processen, hvor der gendannes sukker, så dine muskler kan blive ved med at yde deres optimale under din træning.

Mener du også, at din krop kunne bruge et ekstra tilskud af glutamin? Så klik videre, og find glutamin som pulver her.

Undgå en irriteret tarm

Udover at agere brændstof for nogle af immuncellerne, så kan glutamin også agere brændstof for andre af kroppens celler. Aminosyren kan også agere brændstof for flere af tarmens celler.

Dette er især hensigtsmæssigt, i forhold til at holde tarmen tæt, så der ikke kan trænge stoffer igennem, som kan irritere tarmen. Nogle mennesker vil endda kunne opleve, at tilstrækkelige mængder i kroppen, vil kunne mindske nogle af deres mavegener.

Hos maratonløbere og folk der dyrker triatlon, ses der også fra tid til anden problemer med maven, under de lange løb. For denne type sportsudøvere kan det være en idé at afprøve glutamin, som en beskyttende eller lindrende behandling, i forhold til at undgå de ubehagelige mavegener.

Har du brug for et ekstra boost efter en sygdomsperiode?

Som allerede nævnt har glutamin en vigtig funktion, når det kommer til immunsystemet. Skulle du være så uheldig at have været igennem en drøj sygdomsperiode, kan det være du skal kigge en ekstra gang på dit indtag.

Behovet for glutamin stiger nemlig under sygdom. Især hvis der er tale om længerevarende sygdom, hvor der har været besvær med at få spist tilstrækkeligt, kan det være ekstra vigtigt. Og ligesom det kan have en positiv indvirkning, i forhold til at undgå infektionssygdomme under hård udholdenhedstræning, så kan det også hjælpe under nogle former for sygdom.

Lyt efter din krop, og sørg for at den har de stoffer, der er brug for. Det kan betale sig i det lange løb, og din krop vil takke dig.

111 Comments

Write A Comment